پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
4565
-
الف
+

شانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت به پایان رسید

شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «مقاومت» با معرفی دو چهره شاخص سینمای دفاع مقدس به کار خود خاتمه داد.

شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «مقاومت» با معرفی دو چهره شاخص سینمای دفاع مقدس به کار خود خاتمه داد.

به گزارش آی‌فیلم به نقل از مهر، اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «مقاومت» به دبیری مهدی عظیمی میرآبادی امشب یکشنبه ۶ مهرماه همزمان با آخرین روز از هفته دفاع مقدس، در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.

این مراسم در حالی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی میزبان جمعی از سینماگران و علاقمندان سینمای دفاع مقدس بود که برخلاف اعلام قبلی پخش آنلاین نداشت و همچنین این مراسم با بیش از یک ساعت تأخیر در ساعت ۲۰:۴۰ آغاز شد.

در ابتدای این مراسم مهدی عظیمی میرآبادی دبیر شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت گفت: بیان هنرمندانه شرط اصلی تأثیر بر مخاطب است؛ تأثیر هنر به خواست مخاطب وابستگی ندارد؛ چرا که هنر خواه‌ناخواه در مخاطب اثر می‌گذارد. در تاریخ ایمان و معرفت جهان، بنیانگذار بنای حفظ حوادث با ادبیات و هنر، حضرت زینب کبری (سلام‌اللَّه‌علیها) است، که اگر نبود، حادثه عاشورا در تاریخ نمی‌ماند. زینب کبری (سلام‌اللَّه‌علیها) و حضرت سجاد (علیه السلام) در خطبه‌ی رسا، بلیغ، هنرمندانه، و شگفت‌آور مسجد شام آغازگر ماندگاری جریان عاشورا بودند. جریانی که اکنون در «مقاومت» از برجسته‌ترین و مهمترین مفاهیم انسانی و الهی تبلور یافته است؛ و «دفاع مقدس» نمودِ پر تلألویی از اراده مقاومت ملت قهرمان ایران در برابر ستمگران شیطانی عالم (از غرب تا شرق) ظرفیت و موقعیتی که این ملت توانست اعماق جوهره خود را در ابعاد مختلف آن نشان بدهد.

وی افزود: آیا… کیست که روحیه حماسیِ پُرشور جوانان ملت، در مقابل دشمنی که غیرت و عزت او را هدف گرفته؛ ببیند و از زیبایی خارق‌العاده آن چشم بپوشد و بتواند عنوان «هنرمند» را یدک بکشد؟! کیست؟! و اگر هست؛ باید دید عیب کار کجاست؟! در نگاه هنرمند؟ در شکل و محتوای آثار هنرمند؟ در پشتیبانی از هنرمند؟ در عرضه آثار هنری؟ در چگونگی سیاست‌ها و مدیریت‌ها؟ در دشمنی دشمنان در فضای فرهنگ و هنر کشور؟! بالأخره جایی مشکلی وجود دارد؛ والّا چگونه ملتی می‌تواند این زیبایی خارق‌العاده را فراموش کند، یا نبیند، و یا نفهمد؟

بیشتر بخوانید

آخرین خبرها از جشنواره فیلم مقاومت

شانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت افتتاح شد

اهدای نشان «رسول» به مجید انتظامی

در ادامه این مراسم نوبت به اهدای «نشان رسول» رسید که با پخش کلیپی از آثار رسول ملاقلی‌پور همراه شد. سعید نمکی وزیر بهداشت، فارسیجانی دبیر این بخش، محمدیاشار نادری مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت فتح، منتظری، سردار افشار، گلنوش انتظامی، سروش انتظامی برای اهدای این نشان به روی سن آمدند و نشان این بخش را به مجید انتظامی آهنگساز آثاری چون «از کرخه تا راین»، «بوی پیراهن یوسف»، «سفرسنگ» و … اهدا کردند.

انتظامی در حین دریافت این نشان گفت: سعی می‌کنم آنچه را که احساس می‌کنم در موسیقی‌ام باشد. ساخت موسیقی کار آسانی نیست. هر مسئولی دیدگاهی دارد. ممکن است مسئولی از کار من خوشش بیاید یا نیاید. برخورد با هنرمندان این روزها خیلی درست نیست و من هشت سال است که به دلیل برخوردی که با من شد موسیقی را رها کرده‌ام.

بخش بعدی مراسم به بزرگداشت های شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت اختصاص داشت که با تجلیل از "جمال شورجه" به عنوان کارگردان شاخص سینمای دفاع مقدس آغاز شد و پس از آن برگزیدگان بخش «مدافعان سلامت» معرفی شدند.

در ادامه از خانواده شهید  غلامحسین نادری، شهید حبیب الله پیروی و شهید منوچهر آقایی شهرستانی از شهدای مدافع سلامت، توسط وزیر بهداشت و درمان و اموزش پزشکی، جعفری مدیرعامل موزه انقلاب و دفاع مقدس و مهدی عظیمی میرآبادی دبیر جشنواره تجلیل شد.

سپس، جایزه ویژه و نشان شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت به سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اهدا شد. او  پس از دریافت این نشان گفت: این تندیس را به رسم یادگار در دفتر وزیر بهداشت در وزارتخانه می‌گذارم تا نسل‌های بعدی بداند که مردم سرزمین خدمتگزاران خود را فراموش نمی کنند و قدردان زحمات آنها هستند. 

* هرگز در این سرزمین با این صفا و صمیمیت احساس تنهایی نکردم

 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیش از دریافت این جایزه در سخنانی کوتاه گفت: می‌دانم که برگزاری جشنواره سنگین و بین‌المللی کار سختی است. به عنوان سربازی کوچک خاک پای ملت ایران هستم که به یمن بلندی مقام شامخ عزیزانی که خدمتگزاری کردند، شهید و زمین گیر شدند و آنها که مانده‌اند در خدمت مردم سرزمینم هستند. درود می‌فرستم به روح همه مدافعان حرم و سلامت کشورم و تشکر دارم از همه کسانی که در به تصویر کشیدن این حرکت بزرگ ملی تلاش کردند. به عنوان یک سرباز کوچک زانو زده و دست همه این عزیزان را که در کنار همکارانم در نظام سلامت بودند می‌بوسم.

او ادامه داد: اگر تاریخ هنر این سرزمین به ویژه سینما را مرور کنیم، سینمای مقاومت تاریخ جدیدی را در سینمای این سرزمین رقم زد. به تصویر کشیدن عظمت ‌های آن روزگار که از اوراق زرین این سرزمین بود به دست هنرمندان سینمای مقاومت از ارزنده ترین کارهای این سرزمین است. 

وزیر بهداشت و درمان اظهار کرد: امروز مقاومت نه به معنای تاب آوری در مقابل ظلم بلکه به معنای شکل گرفتن یک فرهنگ است که در آن ابعاد مختلف سرزمین که در مقابل قلدری‌ها ایستادند، بیان می شود. در تاریخ دفاع مقدس و بعد از آن فرمی از هنر شکل گرفت که جاودانه های زیبایی را خلق کرد و امروز همکارانم به عنوان خدمتگزاران کوچک اما صدیق مردم این سرزمین حماسه تازه‌ای خلق کردند و یاداور روزهای سخت دفاع مقدس شدند. من هرگز در این سرزمین با این صفا و صمیمیت احساس تنهایی نکردم. از روز نخست به عنوان یک سرباز کوچک همواره همه را در کنار خود حس کردم. 

نمکی گفت: از نیروهای مسلح که از روزهای اول اعلام آمادگی کردند، عزیزانم در سازمان بسیج که در بسیج مبارزه با کرونا در کنارم بودند و اصحاب رسانه، هنر و صداوسیما که این روزها در این عرصه پرخطر دست ما را گرفتند ادای احترام می کنم. امروز روزی است که شهید آوینی دیگری باید بیاید در کنار ما؛ ما امروز هزاران آوینی دیگر را در کنار خود می بینیم که این جانبازی‌ها را به تصویر بکشند. این همه حماسه بزرگ را در عرصه بین المللی در اوج ظلم خلق می کنند و این زاییده عشق به مردم و سرزمین و آرمان‌های انقلاب اسلامی ایران است. 

گفتنی است، برندگان جوایز جشنواره فیلم مقاومت متعاقبا در خبری دیگر به اطلاع شما خواهد رسید. 

م ن / س م

نظر شما
ارسال نظر